Finner du att reskassan sinar denna sommar men ändå är sugen på att få till en medelhavs feeling här hemma i Sverige? Du kanske studerar eller har semester men ingen tid att resa? Då har vi ett tips till dig! 

Nere på Österlen i Skåne finner du stranden knäbäckshusenhär finner du medelhavet och en kritvit sandstrand. Förbi en äng fylld av lila blommor möts du av ett litet kapell och en trappa som tar dig ner till stranden. På väg ner för trappan som ligger på en liten höjd får du en fantastisk utsikt över det klarblåa vattnet. Är du där när solen värmer svalkar vattnet skönt. Skulle du sedan bli sugen på en glass finns det en klassisk glasskiosk som serverar alla dina favoriter. Besöker du stranden på kvällen är turisterna borta och du har möjlighet att kvällsbada i det stilla vattnet och se en solnedgång utan dess like som glimmar mot vattenytan. 

Utsikten, vattnet och stranden gör detta till ett välbevarat smultronställe på Österlen värt att besöka denna sommar. 

Vi har även kikat på några andra stränder som blivit listade som de vackraste stränderna i Sverige. Elle har listat 9 magiska platser, varav en av dessa är Knäbäckshusen: 

 • SUDERSAND, GOTLAND
  Vid Fårö på Gotland ligger Sundersand, stranden som bjuder på kristallklart vatten, vit, finkornig sand och långgrund, räfflad sandbottnen. 

 • TROPICAL BEACH, HELSINGBORG
  I Helsingborgs city kan du bada mellan palmer, ta en drink på den tillhörande bohemiska strandrestaurangen och njuta av solen. Sandstranden är naturlig, men palmerna behöver lite hjälp på traven och får övervintra på annat ställe.

 • TYLÖSAND, HALMSTAD
  Personlig favorit! Mer känsla av semester är svår att få i Sverige. Den fina sandremsan är fyra kilometer lång, men det är kring Hotell Tylösand allt händer. After Beachen är svårslagen och i juli när livebanden öser igång kokar hela Solgården av fest och semesterkänsla.

 • SANDHAMMAREN, YSTAD
  Sveriges vitaste sandstrand hittar du på landets sydöstligaste udde och många anser att det är landets finaste strand. Vissa dagar kan det vara en hel del vågor, och är kanske sämre om man har riktigt små barn.

 • SKANÖR/FALSTERBO, SKÅNE
  I Skanör/Falsterbo är stranden vit, vattnet kristallklart och bland grästuvorna ovanför dynerna ligger små badhytter i pastellfärger. Den lilla orten bjuder också på många fina hus och en mysig hamnpromenad.

 • BLÅ LAGUNEN, GOTLAND
  Landet bjuder på många kalk- eller stenbrott att bada i, och gillar du inte trängsel är inte Blå Lagunen något för dig. Men dess turkosa vatten är något man inte vill missa. Det blir dock fort djupt och räkna med klippbad, för den lilla strandremsan blir snabbt full.

 • DJÄKNESUNDET, KARLSBORG
  Längs Vätterns strand ligger denna lummiga lilla grönskimrande oas, som definitivt för tankarna till badplatser närmare ekvatorn.

 • HÅLLÖ, SMÖGEN
  På ön Hållö utanför Smögen hittar du flera fina badställen, men framför allt den kända marmorbassängen, som kan mycket väl tävla med den grekiska övärlden. En trevlig dagsutflykt. 

Läs även: Färger som styr badmodet sommaren 2022

Kommentarer (0)

Alla kommentarer måste godkännas av skribent innan de publiceras.

Saker att göra för att förlänga sommaren

Publicerad av Louise Nicklasson

Vi är inne i augusti månad och sommaren börjar lida mot sitt slut. Fler och fler är tillbaka på jobbet efter semestern och barnen börjar i skolan. Dags att komma...

Trend alert: Så stylar du dina träningskläder

Publicerad av Louise Nicklasson

Det är ett vanligt missförstånd att träningskläder bara är till för att bäras på gymmet. Vi vågar faktiskt påstå det motsatta. Med rätt fit, material och passform blir dina träningskläder lika användbara...

Positioner för yoga du kan utföra vart du vill

Publicerad av Louise Nicklasson

I det här inlägget kommer vi att tipsa om av olika positioner som ligger till följd av vårt tidigare inlägg: Fördelar med Yoga & varför vi älskar det. Nu när semester och sommar står på...

Fördelar med yoga & varför vi älskar det

Publicerad av Louise Nicklasson

Sommaren är här och då är det många som under sin semester vill varva ner, släppa stressen från vardagens måsten och bara koppla av och bli zen med kropp och...