Sommaren är här och då är det många som under sin semester vill varva ner, släppa stressen från vardagens måsten och bara koppla av och bli zen med kropp och sinne. Då är yoga en perfekt träningsform för detta. Nedan kommer vi gå igenom enkla yogapositioner som du kan göra var som helst när tillfälle ges under semestern eller när som helst egentligen. Så klä dig i något bekvämt, veckla ut din yogamatta eller filt och bara koppla av. Dessa övningar är till för alla, den mest vana yogautövaren som nybörjaren. Men innan vi börjar tänkte vi lista några av fördelarna med denna träningsform. 

Minskar stress
Stress har vi nog av i vår vardag och i vårt arbete. Som vi nämnde ovan är därför yoga en klockren och harmonisk träningsform att utöva för att ta hand om sig själv. Detta då det är vetenskapligt bevisat att den minskar stress. 

Motverkar depression
Yoga är även bevisad att minska depression då denna träningsform frisätter endorfiner i kroppen, även kallat vårt må bra hormon. Denna snälla och enkla träningsform passar utmärkt för den med stressig vardag som bara vill prioritera en stund av välmående för sig själv. 

Förbättrar vår sömn
Yoga kan användas för att höja pulsen och väcka kroppen men funkar lika bra för att få oss att gå ner i varv och koppla av. När vi är avkopplade i kropp och knopp sover vi även bättre och känner oss utvilade och redo att ta oss an dagen därpå. Så vårt tips är att göra en kortare yogasession med avslappnande musik en stund innan läggdags. Så ska du se att du kommer enklare till ro, inte vaknar lika lätt under natten och kommer ner i djupsömn snabbare. 

Ger starkare immunförsvar
Hur häftigt är inte detta? De är vetenskapligt bevisat att yogan som träningsform ger oss bättre förutsättningar att stå emot virus och bakterier som kan göra oss sjuka. Detta då yogan stärker oss inifrån och ut genom att förbättra vårt immunförsvar. Vilket ger oss bättre förutsättningar att stå emot säsongsrelaterade sjukdomar såsom förkylning. 

Detta är några av de fantastiska fördelar som finns med att utöva yoga. Men det finns givetvis fler fördelar med denna härliga träningsform. Innan vi börjar gå igenom övningarna vill vi tipsa om att hos oss på Salt och Sand hittar du alla träningstillbehör du behöver för att känna dig bekväm när du tränar yoga eller utövar någon annan form av träning. Våra träningskläder komplimenterar dig och din kropp genom den perfekta passformen som samverkar med dig när du rör på dig. 

Daily flow yoga
Dessa positioner är som tidigare nämnt möjliga att göra vid brist på tid och plats och kan därför utföras var som helst. Först veckla ut din yogamatta, handduk eller filt framför dig. Sätt igång en spellista som bäst just nu stämmer överens med ditt sinnestillstånd eller dit du önskar transportera dig själv i stunden. Önskar du hjälp med att finna rätt musik, hittar du nedan länk till olika passande yogainspirerade spellistor tillgängliga på Spotify. 

Yoga & Meditation

Healing Sounds

Läs mer om olika fördelar med yoga här.  

Bild: Gabriella Johannesson @flowwithgabriella

Kommentarer (0)

Alla kommentarer måste godkännas av skribent innan de publiceras.

Saker att göra för att förlänga sommaren

Publicerad av Louise Nicklasson

Vi är inne i augusti månad och sommaren börjar lida mot sitt slut. Fler och fler är tillbaka på jobbet efter semestern och barnen börjar i skolan. Dags att komma...

Trend alert: Så stylar du dina träningskläder

Publicerad av Louise Nicklasson

Det är ett vanligt missförstånd att träningskläder bara är till för att bäras på gymmet. Vi vågar faktiskt påstå det motsatta. Med rätt fit, material och passform blir dina träningskläder lika användbara...

Positioner för yoga du kan utföra vart du vill

Publicerad av Louise Nicklasson

I det här inlägget kommer vi att tipsa om av olika positioner som ligger till följd av vårt tidigare inlägg: Fördelar med Yoga & varför vi älskar det. Nu när semester och sommar står på...

Fördelar med yoga & varför vi älskar det

Publicerad av Louise Nicklasson

Sommaren är här och då är det många som under sin semester vill varva ner, släppa stressen från vardagens måsten och bara koppla av och bli zen med kropp och...