I det här inlägget kommer vi att tipsa om av olika positioner som ligger till följd av vårt tidigare inlägg: Fördelar med Yoga & varför vi älskar det. Nu när semester och sommar står på schemat är det som tidigare nämt avslappning som prioriteras hos oss. Vi vill varva ner och hitta vårt center igen. Yoga med oss!

Position 1 meditation
Sätt dig på knä, i en skräddare position med händerna på knäna eller på något vis där du är helt avslappnad och bekväm. Slut dina ögon och se till ditt inre, vad händer i ditt huvud och i din kropp just nu? Vad känner du för känslor? Hitta din närvaro i just här och nu, lägg en hand på hjärtat och känn dina hjärtslag och din andning. Koppla bort alla tankar som tynger dig och bara sök inom dig, låt de känslor som dyker upp komma ut. Andas in genom näsan och ut genom munnen. Håll denna position i 20-30 sekunder eller tills du känner dig redo att gå vidare. 

Position 2 barnets position
Sätt dig på knä, vik din överkropp framåt och lägg din panna mot golvet/mattan med blicken sänkt. Här kan du välja att sträcka fram dina armar så långt fram du kan framför dig med handflatorna ner eller hålla händerna bakom dig. Lägg dina händer i den position du är bekväm i. Håll denna position i 20-40 sekunder. Kontrollera din andning, andas in genom näsan och ut genom munnen. 

Position 3 katten och kon
Ställ dig på knä med fötterna i mattan med tårna pekande ner i golvet/mattan, dina händer är positionerade framför dig så att du står på dessa med tyngden fördelat på handflatorna och dina fötter. Utgå från en rak rygg. Andas in i kons position genom att medans du tar ditt andetag svanka med ryggen samt fälla blicken och huvudet upp i taket. Andas sedan ut, och medans du gör detta kom in i kattens position genom att kupa ryggen. Upprepa detta 1-3 gånger under ett intervall på 30-40 sek.

Position 4 nedåtgående hund
Från föregående position tar du dig nu upp med raka ben medans händerna och handflatorna blir kvar i golvet. Se nedan bild. Genom att trycka ifrån med handflatorna och armarna sträckta lägger du nu över din kroppsvikt bakåt så långt du kan så dina ben sträcks ut. Kan du inte stå med raka ben, går det lika bra med smått böjda knän. Nyckeln är att du fördelar din kroppsvikt bakåt. Håll i 20-40 sek.

Position 5 uppåtgående hund
Från en nedåtgående hund förflyttar du dig nu in till en uppåtgående hund. Detta genom att ställa dig i en plankan liknande position med fotryggarna och benen mot golvet/mattan. Din överkropp är sträckt och lutar nu uppåt medans du står på dina handflator och har vikten framåt. Håll denna position i 20-40 sek.

Position 6 framåtfällning
Ta dig från föregående position in i en framåtfällning. Detta genom att ställa dig med raka eller lätt böjda knän, din överkropp är fälld ner mot marken och dina händer lutar i golvet med fingrarna. Låt ditt huvud vara neutralt  i sin naturliga form i denna position med blicken ner i golvet. Håll denna position i 20-40 sek. 

Position 7 bergs positionen
Ställ dig i en neutral position raklång med dina armar längst kroppen som du står när du står vanligt. Men tänk på din hållning och engagera dina magmuskler, tänk på din andning och hitta dig själv i denna position. Sätt sedan dina händer i en böne position med handflatorna mot varandra. Slut ögonen och va vaksam på din andning. Var närvarande i stunden och hur din kropp naturligt reagerar och vill röra sig. Håll i 20-40 sek eller tills du är redo att gå vidare. 

Position 8 stolens position
Böj lätt på dina knän nästan som att du nästan ska sätta dig på en stol som står bakom dig och sträck dina händer upp högt i luften. Dina handflator pekar mot varandra medans du sträcker dina starka armar uppåt. Håll i 20-40 sek

Position 9 slutposition meditation
Som din slutposition i denna yogasession går du nu tillbaka till din första position. Sätt dig ner på golvet/mattan. Sätt dig bekvämt som en skräddare eller den position som faller dig naturligt just nu. Andas in genom näsan och ut genom munnen långsamt. Slut dina ögon. Låt dina händer vila på din kropp där det känns naturligt. Tänk efter, hur mår din kropp just nu? vad händer inom dig nu, vad tänker du på? Låt dina känslor komma och din kropp reagera som den vill. Ta den tid du behöver i denna position och när du är redo avslutar du med att säga tyst till dig själv namaste. 

Dessa övningar är enkla och går att utöva var som helst så ta en stund för dig själv, hur lång sessionen blir är helt upp till dig. Ta den tiden du behöver och njut.

Kommentarer (0)

Alla kommentarer måste godkännas av skribent innan de publiceras.

Saker att göra för att förlänga sommaren

Publicerad av Louise Nicklasson

Vi är inne i augusti månad och sommaren börjar lida mot sitt slut. Fler och fler är tillbaka på jobbet efter semestern och barnen börjar i skolan. Dags att komma...

Trend alert: Så stylar du dina träningskläder

Publicerad av Louise Nicklasson

Det är ett vanligt missförstånd att träningskläder bara är till för att bäras på gymmet. Vi vågar faktiskt påstå det motsatta. Med rätt fit, material och passform blir dina träningskläder lika användbara...

Positioner för yoga du kan utföra vart du vill

Publicerad av Louise Nicklasson

I det här inlägget kommer vi att tipsa om av olika positioner som ligger till följd av vårt tidigare inlägg: Fördelar med Yoga & varför vi älskar det. Nu när semester och sommar står på...

Fördelar med yoga & varför vi älskar det

Publicerad av Louise Nicklasson

Sommaren är här och då är det många som under sin semester vill varva ner, släppa stressen från vardagens måsten och bara koppla av och bli zen med kropp och...